Учні, які навчаються за професією кухар, у кухні-лабораторії ліцею з 9 березня 2016 року виконують кваліфікаційні пробні роботи, які є обов’язковою складовою поетапної кваліфікаційної атестації. Затверджений перелік завдань кваліфікаційних пробних робіт передбачає приготування та оформлення до відпуску перших страв, других страв з м’яса, риби, птиці, субпродуктів, овочів у вареному, тушкованому, запеченому, смаженому вигляді, а також страв з круп, макаронних бобових. У роботі учні дотримуються технології приготування страв, здійснюючи необхідні розрахунки сировини та користуючись нормативної документації.
Вони вміло та правильно використовують наявне у кухні-лабораторії технологічне устаткування , виробничий інвентар, інструменти, посуд для відпуску страв, дотримуючись вимог охрони праці, виробничої санітарії та особистої гігієни.
Загалом результат учнів, які уже виконали кваліфікаційні пробні роботи відповідає середнім якісним і кількісним показникам кухаря 3 розряду.
|