Ніжинський професійний ліцей побуту та сервісу П`ятниця, 19.04.2024, 22:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Додаткове меню

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 66

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Грудень » 7 » Всеукраїнський тиждень права
17:56
Всеукраїнський тиждень права

Уже традиційно в Ніжинському професійному ліцеї побуту та сервісу перший тиждень грудня асоціюється з тижнем правознавства. Цей рік не став виключенням. З 4 до 8 грудня 2017 р. учні ліцею мали можливість бути учасниками різноманітних заходів на правову тематику. Зокрема, в понеділок, адміністрацією ліцею було організовано зустріч наших учнів з представниками Ніжинського міського центру безоплатної правової допомоги.

Наступного дня на загальноліцейній лінійці викладач правознавства Скрипець О. І. розповіла про універсальні норми поведінки при спілкуванні з представниками поліції. Було розглянуто різні ситуації, в які може потрапити особа, а саме: «Відчиніть – поліція!», «Спілкуємося з поліцейським», «Тебе викликають у відділ поліції», «Тебе затримала поліція», «Обшук у твоєму житлі та вилучення речей», «Тебе затримали і звинувачують у вчиненні злочину». У ході розгляду ситуацій учням було надано конкретні поради, як не потрапити в халепу, а якщо це вже сталося, то як відстояти свої права.

Виховні години, які проводяться щосереди, цього тижня були присвячені правовій тематиці, наприклад «Права та обов’язки батьків та дітей», «Громадянський шлюб: за чи проти», «Пустощі і юридична відповідальність», тощо. Цього ж дня викладач правознавства Скрипець О. І. провела конкурс на краще розгадування кросвордів на правову тематику

Особливо цікавим виявився «Правознавчий турнір», який підготувала та провела викладач Скрипець О. І. Команди «Адвокати» (з групи «Кухар») та «Прокурори» (з групи «Продавець») змагалися в таких турах: ««Правознавча бліц – розминка», «Інтелектуальний штурм» (конкурс капітанів), «Чорний ящик», «Юридична математика», «Консультація юриста», «Правові шаради». Рішенням журі, до складу якого входили представники Ніжинської міської бібліотеки та бібліотекар нашого ліцею, перемогу отримала команда «Прокурори».

У читальній залі бібліотекарем Самойленко Н. Г. була організована книжкова виставка «Виховання правосвідомості та формування правової культури молоді», де протягом тижня були презентовані видання про права людини та інша література правового змісту.

По закінченню тижня було підведено підсумки, активних учасників відзначено.

Переглядів: 294 | Додав: nplps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz