Ніжинський професійний ліцей побуту та сервісу П`ятниця, 29.03.2024, 17:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Додаткове меню

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 66

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Вересень » 18 » Участь у фестивалі «Його величність, Ніжинський огірок»
14:26
Участь у фестивалі «Його величність, Ніжинський огірок»

Славний наш Ніжин різними традиціями, звичаями, дивами та талантами. Та, мабуть, чи не найбільше прославив наше місто Ніжинський ОГІРОК. Нагадаємо, що огірок  є однім з символів Ніжина, бо огірки, які вирощують в цьому місті вважаються одними з найкращих. Консервовані корнішони з місцевого консервного заводу експортують до Канади, США, ОАЕ та Європи. Ніжинські огірочки хрусткі, соковиті та довго зберігаються. Кажуть, що секрет успіху полягає в особливому ґрунті, який насичений іонами срібла. Тож не дивно, що саме у нашому місті встановлено пам’ятник  огірку.

Стало вже традицією проводити у Ніжині фестиваль «Його величність, Ніжинський огірок», який у цьому році пройшов вп’яте, в рамках святкування Дня міста Ніжина. Це справжнє щорічне свято творчості, де учасники дивують різноманітними презентаціями, виставками, смачними дегустаціями та асортиментом домашніх рецептів,присмачених фантазією і національним колоритом.

Активну участь у фестивалі приймав  і наш ліцей. Педагогічний та учнівський колектив старанно готувався до фестивалю:  продумували та облаштовували власну творчу територію,  цікаво та незвично був представлений Його величність, Ніжинський огірок.

Оригінально та весело виглядала огіркова сім’я, яку створили  учні, що вчаться на професію «Швачка. Кравець» разом зі своїми  майстрами виробничого навчання Марченко Н. М. та Кононеко О. О.  Долучилася до цієї роботи і викладач спецдисциплін Краснікова Н. І.

Надзвичайно користувався попитом і серед  дітей, і серед  дорослих інший виріб цих майстринь – костюм-манекен Огірка, у який міг одягнутися кожен охочий та отримати креативне фото на згадку.

А який інтерес викликала творча презентація  наших кухарів!  Велика та копітка підготовча робота наших майстрів була винагороджена  захопленими коментарями усіх,  хто її бачив.

Учні, які навчаються за професією «Кухар», під керівництвом  своїх майстрів Бабешко Л. О., Прокопенко Н. І. та викладача Деружинської С. М. виготовили цілу експозицію з різноманітних овочів та фруктів. Але в кожній презентації  великої кількості страв був присутній огірок.

Страви виявилися не тільки неймовірно красивими та незвично оформленими зовні, а й надзвичайно смачними, їх могли покуштувати всі охочі.  Варто згадати незвичні напої з огірка: лимонади, смузі.

Ці незвичні страви із задоволенням смакували керівники  нашого міста, які відвідали кожну творчу територію.

Праця та творчість колективу нашого ліцею  була відзначена на офіційній частині фестивалю – наші майстри отримали слова подяки та захоплення їх творчими витворами,  нагороди та чудову дубову діжку для засолювання огірків у подарунок.  Призове місце завоювали також у номінації на краще оформлення банки з огірками.

Переглядів: 563 | Додав: nplps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz